Cindy Leyenaar

Het lesgeven is voor mij inspirerend en heel leuk door het contact met de leerlingen,....van dreumes naar volwassenen.

pose_cindy_home2.jpg

Vakgebieden

Het vakgebied dans geeft leerlingen de gelegenheid om dans te ontdekken, te creëren, hun verbeelding en fantasie vorm te geven, en dat te presenteren. Leerlingen kunnen door dans leren onderzoek te doen naar bepaalde thema’s en emoties.

Dreumesdans

Zodra uw kind (goed) kan staan is het een uitdaging om deze bijzondere les te volgen. Jonge kinderen vinden het heerlijk om te bewegen, te dansen, te zingen, te spelen en plezier te hebben!

Klassieke dans

Wat is er mooier dan met je hele lichaam uitdrukking te geven aan muziek? Door middel van klassieke dans kan je dat op een kunstzinnige manier doen.

Peuterdans

Tijdens Peuterdans dansen we op een speelse manier die past bij de natuurlijke behoefte van peuters om te bewegen. Kom gezellig meedansen!

Jazzdans

Wil je graag op een vrije manier dansen? Kom dan bij Jazzdans. Jazzdans is al jaren een van de populairste dansvormen. Er zijn veel jazzstijlen en jazztechnieken.

Kleuterdans

Kleuters zijn speels en nieuwsgierig. Zij hebben een grote fantasie en veel bewegingsenergie. Deze lessen spelen daar op in.

Moderne dans

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. In deze stijl zijn techniek, kracht van belang maar improvisatie en creativiteit komen ook om de hoek kijken.

Jubileum dansvoorstelling trailer

Dans van Atlantis trailer

Dansvoorstelling Regenboog trailer, 22 juni 2024 in Theaterzaal De Bizetzaal

Ik kom voor een (gratis) proefles!

Ik heb meegedanst en ben klaar om me aan te melden!

Over mij

Als ervaren dansdocent geef ik vele jaren danslessen. Eerst in dienst van de Muziekschool OG én vanaf januari 2020 sla ik een nieuwe weg in.

Ik ga dan voor mezelf beginnen...onder de naam:

“ Dans & Balletstudio Bergh “

Dansen is mijn passie. Als dansdocent zie ik het als mijn taak om naast het werken aan danstechniek, houding, discipline, creativiteit, expressie en muzikaliteit, de passie en liefde voor dans over te brengen aan de leerlingen.

Bij de jongste kinderen staat daarbij het element fantasie centraal, maar ook verkenning en vertrouwen, zodat de les aansluit bij hun taal en hun belevingswereld. En met als uitgangspunt dat dansplezier voorop staat.

Ik probeer op een verantwoorde, educatieve wijze mijn bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van mijn leerlingen.

Ik ben er ook trots op dat gaandeweg steeds meer jongetjes balletlessen gaan volgen en dat juich ik van harte toe. " Zo bijzonder om te zien, meisjes en jongens in één groep samen met elkaar bewegen en dansen. " Dansen is voor iedereen !! “

Naast het lesgeven geef ik ook workshops bij verschillende instellingen, waaronder kinderopvang, peuterspeelzalen, basisscholen en voortgezet onderwijs etc. en maak ik choreografieën (voor o.a. dansvoorstellingen, projecten, musicals) !!

Opleiding: ik volgde de vooropleiding dans in Enschede, daarna ging ik naar de HBO Dansacademie in Arnhem (Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ). Als dansdocent ben ik opgeleid in de stijlen klassiek ballet, jazzdans en moderne dans.

Zoeken